Gerincbetegségekről és egészséges életmódról érthetően és olvasmányosan

Medical fitness blog

Medical fitness blog

Nézz szembe a valósággal - 10 pontban a mozgásszervi betegségekről

Inhüvelygyulladások, alagút szindrómák, szakadások (izom, szalag), csontkinövések (bütyök, sarkantyú), porckopás, porckorongsérv stb.

2019. november 05. - Feövenyessy Gerincközpont és Akadémia
  1. A mozgásszervi problémák nagy része a különféle hétköznapi vagy sport TÚLTERHELÉSEK következtében alakul ki (pl. futók esetében térd/boka/sarok; irodai munkát végzők körében nyak/derék/kéz stb.)!
  2. A túlterhelések miatt kialakuló krónikus betegségeket NEM LEHET GYÓGYSZERREL MEGGYÓGYÍTANI!
  3. A gyógyszerek a fájdalom és/vagy a gyulladás tüneteinek csökkentésére/elnyomására szolgálnak, A KIVÁLTÓ OKOT, a krónikus túlterhelést NEM SZÜNTETIK MEG. A mélyben tehát tovább súlyosbodik a probléma!
  4. Önmagában a MŰTÉT SEM NYÚJT MEGOLDÁST, ha a túlterhelés nem szűnik meg, a betegség igen hamar kiújul (a műtét ráadásul számos nemkívánatos mellékhatással is jár)!
  5. A panaszok jó része modern szemléletű FIZIOTERÁPIÁS PROGRAM segítségével néhány hét (súlyosabb esetben néhány hónap) alatt MEGSZÜNTETHETŐ, vagy legalábbis jelentősen csökkenthető!

    img_5039.JPG
  6. Ráadásul az eredmény is FENNTARTHATÓ, a kezelés során ugyanis a terapeuta megtanít arra is, hogyan előzd meg a kiújulást, azaz hogyan semlegesítsd az elkerülhetetlen mindennapos káros terheléseket.
  7. CSODASZER TEHÁT NEM LÉTEZIK, tartós (és mellékhatás-mentes) eredményre csakis az aktív terápia vezethet!
  8. Mit tehetsz tehát, ha degeneratív mozgásszervi betegségben szenvedsz? Választhatod a könnyebbnek vélt utat és szenvedhetsz tovább, miközben rendíthetetlenül kutatod a NEM LÉTEZŐ CSODASZERT (csodagyógyszert/cipőt/talpbetétet/széket,párnát és/vagy csodaterapeutát)!
  9. Vagy felkereshetsz egy modern szemléletű, magát folyamatosan továbbképző, tapasztalt és elhivatott szakembert (gyógytornászt/mozgásterapeutát/rehabilitációs trénert) és SZEMÉLYRE SZABOTT, KOMPLEX segítséget kérhetsz.
  10. Gratulálok, okosan döntöttél! De készülj fel arra, hogy így vagy úgy, de NEKED IS MEG KELL DOLGOZNOD az eredményért!

 

Feövenyessy Krisztina
mozgásterapeuta, okl. rehabilitációs szakember (MSc)
a Balance Gerincközpont és Sportrehabilitációs Központ vezetője

A bejegyzés trackback címe:

https://gerincterapeuta.blog.hu/api/trackback/id/tr8315290308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása